Demachierea, de acum un motiv de bucurie?

By Thursday, December 08, 2011 ,

Recunosc, îmi place mult să mă machiez. În unele zile stau și câte o oră în oglindă, și îmi sucesc gâtul pe toate părțile, și murdăresc toate pensulele, că așa fac eu. Deși până la facultate fac maxim, dar maxim 20-25 de minute, mereu mă trezesc cu câte două ore și ceva mai repede ca să fiu sigură că nu trebuie s-o iau la fugă nemachiată.
     Revenind la subiectul postării, mie nu-mi place să mă demachiez. Nu-s vreo leneșă, dar îmi e mereu groază să mă demachiez. Ten iritat, înroșit, cui să-i placă asta? Am pățit aceste lucruri cu majoritatea demachiantelor încercate, care promit marea cu sarea și nu fac mare lucru, evident. Tenul meu sensibil devine și mai sensibil atunci când trebuie să-l demachiez până la agresiune din cauză că demachiantul nu este unul eficient.
     Sunt sigură că mai sunt printre voi fete care pățesc la fel ca mine.Vreau să vă spun că situația nu este totuși așa de neagră. Există demachiante, din cele încercate de mine, eficiente și delicate, două la număr în acest moment. Mă refer aici la cel de la Avon, din gama Planet Spa, cu extract de măsline și, cum se putea să dezamăgească, Vichy - Purete Thermale.
Demachiantul Avon are într-adevăr extract de ulei de măsline, ceea ce-i conferă proprietăți hidratante și o delicatețe în demachiere minunată. Miroase atât de bine, fetelor, exact ca o guma 5 (Five), cea roșie și nu râdeți, vă rog, e mirosul care seamănă cel mai bine cu demachiantul :)), sau așa mi se pare mie. Pot să spun că este un demachiant eficient, nu trebuie să ”trag” pielea jos ca s-o demachiez și, în plus, o lasă foarte hidratată, lucru care nu mi s-a întâmplat cu alte demachiante. Singurul minus care i l-aș putea găsi este gramajul produsului: 75 ml, puteau să-l facă mai mare, că de bun e bun și l-aș recumpăra cu drag, dar la așa gramaj nu mă mai deranjez.Totuși, nu îl întrece pe cel de la Vichy în sensul că este mai eficient în îndepărtarea machiajului decât cel de sus. Aici aș putea să pun și niște floricele, și niște inimioare sau balonașe în jurul cuvântului ”Vichy” pentru că, da, este demachiantul meu favorit. Le are pe toate: demachiază eficient fără să agreseze, este atât de delicat încât îmi las tenul să se bucure în totalitate de el înainte de a aplica crema de noapte, miroase frumos și-n plus este un demachiant 3 in 1, adică: lapte demachiant, demachiant pentru ochi și tonic. Nu am încercat să îmi demachiez ochii cu el, pentru asta am demachiantul bifazic Balea care, zic eu, e inegalabil la îndepărtarea machiajului de ochi, dar mereu trec peste zona ochilor cu un disc demachiant pe care am aplicat produsul, la sfârșitul demachierii propriu-zise. Ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că nu-mi lasă o peliculă grasă pe piele, tocmai de asta, cum ziceam mai sus, stau cu tenul așa, demachiat, seara. În plus, conține apă termală și încă un ingredient de care nu am auzit până acum, Captelae, și unt de shea. Ei, voi ce ziceți?

Eu spun că mi-am găsit demachiantul ideal și nici măcar nu sunt tentată să încerc altul. Cred că demachierea, deși mie mi se pare la fel de ”atractivă„ ca făcutul manichiurii (hate it), este cel mai important pas, de fapt, în pregătirea machiajului. Pentru că dacă ”pânza” nu e curată, cum să prindă vopseaua? :) Sau, cel puțin, eu așa ma auto-stimulez. Și da, demachierea este de acum un motiv de bucurie, pentru că acest demachiant, fie că ai tenul sensibil sau nu, o să ușureze întreg procesul.

Și acum, vreau să știu și ce preferințe aveți voi. Care este cel mai bun demachiant din câte ați încercat voi? Care v-a plăcut cel mai mult și de ce? 


Pe data viitoare,
Să fiți frumoase!

You Might Also Like

10 comentarii

 1. si eu am o maaaare problema cu demachiantele - de la majoritatea ma ustura ochii.
  Preferatele mele sunt Liz Earle, Vichy Purete Thermale si Balea bifazic (exact in ordinea asta).

  ReplyDelete
 2. Si eu trec prin aceleasi senzatii ca si tine si urasc cum arata tenul meu dupa ce il demachiez. De multe ori ma demachiez pe intuneric, in pat, numai ca sa nu mai vad cum se duce machiajul si raman ca o rosie :))

  ReplyDelete
 3. Clarra, pe primul nu l-am incercat, pe restul le cunosc si-mi plac si mie mult

  Aurora, am ajuns la ceea ce inseamna "teroarea de a te demachia" :D chiar e o teroare uneori, cand imi vad fata asa ma deprim, pe bune.

  ReplyDelete
 4. fetelor, check this out: -> trucul meu minune pt o demachiere fara durere :)) tell me what you think >:D< hugs http://frumusetecumagda.blogspot.com/2011/12/tips-tricks-demachierea-soft.html

  ReplyDelete
 5. Demachiantul de la Vichy este si preferatul meu!! Am primit unul de 100 ml la achizionarea unui fond de ten . M-am inteles foarte bine cu el , nu i-am gasit nici un minus.

  ReplyDelete
 6. De acolo am si eu demachiantul. M-am bucurat ca a picat intr-un moment in care chiar aveam nevoie de unul, numai bine ca mi-a si placut mult.

  ReplyDelete
 7. la multi ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 8. Ai cumva tenul acneic? Spune-mi, te rog, niste masti care sa nu necesita componente sofisticate, pentru a le putea face rapid , acasa.

  ReplyDelete
 9. Nu am tenul acneic...nu as putea sa iti spun niste masti naturale, eu una nu le folosesc.

  ReplyDelete

Leave me your comment