Despre uleiul de cocos, la un an si jumatate de utilizare

Postarea asta n-o aveam în plan, dar dat fiind faptul că acest produs minune a devenit pentru mine indispensabil, cred sincer că merită să vă mai vorbesc o dată despre el. Vă spuneam acum un an și jumătate aici că este un ulei bun la toate, că hidratează și îngrijește chiar și pielea sensibilă. Ceea ce am descoperit pe parcurs, în plus, este faptul că acest ulei reușește, printr-o utilizare frecventă (zilnică în cazul meu) să restabilească echilibrul pielii. Acum vreo două luni m-am confruntat cu o uscare teribilă a pielii, aceasta se descuama și nu arăta deloc plăcut. Problema o aveam în special pe brațe și pe picioare și nici un alt produs hidratant din casă nu m-a ajutat. Odată cu apariția verii, expunerea la soare mi-a provocat această reacție și, sinceră să fiu, începusem la un moment dat să disper.
Știind că mai am ulei de cocos în casă, l-am utilizat zilnic timp de câteva săptămâni, asigurându-mi astfel doza zilnică de hidratare. Dacă cu alte produse hidratante gen loțiuni, uleiuri de bebe, pielea mea revenea la starea inițială după câteva ore, adică cea de piele uscată, uleiul de cocos reușea să o mențină hidratată. Rezultatele cele mai bune le-am obținut după vreo 3-4 săptămâni, când am realizat că starea pielii nu numai că s-a îmbunătățit considerabil, dar nici măcar atunci când nu utilizam uleiul nu mai existau probleme, în sensul că pielea rămânea la fel de hidratată, fară tendințe de uscare. De când am constatat acest lucru, am devenit și mai atașată de acest produs.
I-am rămas fidelă uleiului de cocos și prin utilizarea lui pe păr. De ceva vreme îl aplic după fiecare spălare sau pe părul uscat, pentru a-i asigura acestuia doza de hidratare și strălucirea aceea sănătoasă. Fiind un ulei care se absoarbe repede, nici nu îmi fac probleme că mi-ar rămâne părul uleios. Chiar în acest moment, după o experiență nefericită care mi-a lăsat părul cam ars, am aplicat uleiul pe părul umed iar părul e moale și hidratat, stă cuminte și are luciu. 
În poză am aplicat doar uleiul de cocos pe părul umed și l-am lăsat să se usuce singur. Nu am folosit nici un produs de styling și nu am modificat poza, în afară de cruponare și marginile rotunjite.
Despre culoarea dubioasă din păr vă povestesc data viitoare.

Referitor la ce ulei folosesc, l-am folosit multă vreme pe cel de la Mayam, dar de câteva luni după ce am constatat că îl folosesc tot mai mult, am preferat să îl cumpăr pe cel din DM care are 500 ml și costa 29 de lei. Efectele sunt aceleași ca la cel de la Mayam, atât doar că cel din DM nu mai are acel miros delicios de cocos. Lucrul ăsta nu mă întristează, întrucât îl folosesc pentru beneficiile pe care mi le aduce pielii, și nu pentru aromă.
Pe scurt, dacă există vreun produs de care să fiu cu adevărat dependentă, unul care să-mi îndeplinească cele mai complicate capricii și să mă facă să-l recumpăr de una, cinci, zece, 100 de ori, acesta este uleiul de cocos.

Dacă nu l-ați încercat, sinceră să fiu ați pierdut multe și vă rog călduros să dați fuga la plafar sau în DM și să-l luați. Dacă l-ați încercat, aștept părerile voastre despre el în secțiunea comentarii. Să spuneți lucruri frumoase despre el, da? :D

O zi minunată