Henna, sau cum m-am invatat minte

        Pentru că-s omul experimentelor, am făcut-o și pe asta. M-am vopsit cu vopsea pe bază de henna, mai exact Henna Sonia. Cred că ați auzit de ea, este cea din imaginea de mai jos, pe care o găsim la orice plafar la un preț de 11-12 lei.


        După ce am fost, de când mă știu, aproape blondă, apoi roșcată și acum șatenă, am decis: vreau negru, extremul negru, de la care nu mă mai pot întoarce înapoi așa ușor.
        Așa că mi-am luat două cutii de vopsea neagră, să fiu sigură că îmi ajunge. 
       Experiența în sine a fost una ..... neplăcută. Prima dată mi-am împânzit spațiul de lucru cu multe ziare, să fiu sigură că nu pătez nimic. Am pus conținutul a două cutii de vopsea într-un borcan mare, peste care am adăugat zeama de la o lămaie și ceai negru, apoi am amestecat până când am obținut o cremă. Dacă a mai fost nevoie, am mai adăugat ceai negru. 

        Apoi a venit greul: aplicat ”crema” pe păr, care se întărea cu fiecare minut ce trecea, făcut mizerie, mare mizerie. Nu am suportat mirosul, pe care l-am găsit dezgustător. Vopseaua asta miroase a toate ierburile pământului și efectiv nu mi-a fost bine deloc în timpul procesului de vopsire. Am stat cu maglavaisul în cap 3 ore si jumătate, adică 3 ore si jumătate de chin, atât din cauza mirosului, cât și din cauza greutății și a faptului că pe undeva mi se scurgeau firicele de vopsea din păr și a trebuit să fiu permanent atentă să nu pătez nimic din jurul meu.

          După astea 3 ore și jumătate, mi-am spălat bine părul cu apă călduță și balsam de păr, adică am stat cu capul aplecat deasupra căzii până am amorțit toată. Noroc cu mama, care m-a ajutat tot timpul și vă spun că două mâini în plus fac toata treaba mult mai ușoară (mă refer la întregul proces, nu numai la splălat). După ce mi-am uscat părul m-a cuprins deznădejdea. Nici urmă de brunet, nici un firicel negru. La rădăcini abia dacă se observa ceva, pe lungimea părului parcă era mai închisă culoarea, dar aproape insesizabil. M-am calmat gândindu-mă la cele câteva zile în care culoarea se va închide datorită finalizării procesului de vopsire prin oxidarea colorantului. Într-adevăr, în 3-4 zile culoarea s-a închis, de la un șaten mediu până la un șaten ceva mai închis. Însă nemulțumitor.

       Dacă la început mi-am făcut tot felul de gânduri că poate va ieși un negru albăstrui, iar apoi am disperat din cauză că nu a fost nici măcar un șaten închis, diferit de ce aveam în păr, cred că a fost bine totuși cum a ieșit pentru că am mai avut timp să reflectez asupra deciziei mele de a mă face brunetă pe bune. 

     Până la urmă, și aici mă refer la ceea ce mi-a plăcut efectiv la această vopsea pe bază de henna, este efectul asupra părului. Nu știu cât de naturală este, deși pe cutie scrie 100% naturală, tocmai de aia spun ”pe bază de henna”. Oricum ar fi, vreau să vă spun că este un excelent tratament pentru păr, în sensul că nu mi-a mai căzut așa de mult ca de obicei și a rămas curat cu 1-2 zile mai mult față de cum era până acum, fără să exagerez deloc. În plus, este strălucitor și asta chiar îmi place. Cu toate acestea, nu o să mai repet, posibil niciodată, procesul, nu pentru că nu a ieșit negrul care mi-l doream, ci din cauza mirosului pe care nu-l pot tolera nicicum. Mirosul se menține în păr până și azi, la a 6-a spălare pe cap! Pe lângă asta, am devenit sensibilă și la parfumul șamponului și balsamului pe care le-am folosit în perioada de după vopsire, tocmai din cauză că la fiecare spălare parfumurile s-au îmbinat cu minunatul ”parfum” de henna, care îmi provoacă rău. Sunt sigură că o vopsea de o calitate mai bună și-ar fi făcut treaba întocmai, dar oricum rămâne mirosul care mă face să renunț.

Din păcate, nu am poze cu părul înainte de vopsirea cu henna, doar după, pe care le puteți vedea și în postarea anterioară. Dar ca să fie mai comod, vă las una jos.
Deși eu nu m-am împăcat cu mirosul, sunt multe alte fete care nu au probleme în această privință și care au declarat că se vopsesc numai cu henna. Unui nas la fel de sensibil ca al meu nu o recomand, însă dacă puteți suporta mirosul chiar nu aveți ce pierde, dimpotrivă. Asta, bineînțeles, și cu o vopsea cum trebuie.


Voi ați folosit henna? Dacă da, cum vi s-a părut? Dacă nu, ați fi tentate să o încercați?

LATER EDIT:  Vezi si postarea ma urmareste henna

Labels: ,