Uleiul de cocos Mayam

By Tuesday, March 20, 2012 ,
           Sunt o mare fană a produselor Mayam, descoperite într-un magazin online care își are sediul aici, în  Cluj. O să încep prin a vă spune că uleiul ăsta de cocos miroase DEMENȚIAL. Când l-am mirosit prima dată am gândit: îl mănânc cu lingurița. Dar noroc că pe ambalaj scrie ”uz extern!”.

       Este un ulei bun la toate. Eu îl folosesc pentru păr, ca mască, pentru că-l lasă catifelat. Îl las în cap câte ore pot. Îl folosesc și pentru ten, pentru că îl lasă la fel de catifelat ca părul; îl las să-mi hidrateze tenul o noapte întreagă, dar și peste zi, atunci când rămân acasă. Lasă pielea ca de bebeluș. Deci credeți-mă, e mai bun ca o cremă de față, la multe capitole. Bineînțeles, nu mi-aș putea înlocui crema de față cu un ulei, pentru că ar fi dezastru, n-ar mai sta nimic pe ten dacă m-aș machia. Dar de bun, e minunat! Atât doar că n-are SPF :)) hai că am zis-o . Îl mai folosesc și pentru corp din același motiv ca cel de mai sus. Dar atenție, pe ten și pe corp trebuie aplicat când pielea este umedă. Altfel, o să vă plângeți și voi de piele aspră, pentru că așa se întamplă dacă nu e aplicat pe pielea umedă. Experimentat pe mine.

          Conține vitaminele A și E și câteva minerale. Este protector solar însă nu m-aș baza eu pe el când merg la plajă, bineînțeles. Se absoarbe rapid în piele, pentru că este un ulei solid-lichid: îl topesc în palmă când vreau să-l aplic. Ceea ce îmi place și mai mult este faptul că este recomandat pielii sensibile a bebelușilor iritați de la scutece, deci pe un ten iritat ca al meu merge de minune.            Uleiul de cocos Mayam vine într-un recipient de 100 gr cu deschidere largă care, dacă am stat și m-am gândit, chiar e practic. Dacă vreau să mă dau pe ten și pe tot corpul cu ulei, scot din recipient atâta produs cât vreau să folosesc, nu îl pun lângă o sursă de căldură, să se topească, pe tot. L-am luat cu 15 lei de pe kzarinne.ro. Dacă sunteți din Cluj, puteți ridica personal produsele, așa că scăpați de taxele poștale.

Voi l-ați folosit? Dacă da, cum vi s-a părut?
K.

You Might Also Like

6 comentarii

 1. Da, l-am folosit si eu pe acesta de la Mayam, dar l-am inlocuit pe parcurs cu uleiul de cocos de pe iherb.com si cu cel din DM. Au aceeasi calitate si preturi mult mai mici (24 de lei-400 de grame pe iherb, iar in dm 22 de lei borcanul de 250 grame).

  ReplyDelete
 2. Vreau si eu de cocos, am tot vazut marca asta pe mai multe bloguri. Momentan am atatea creme, uleiuri etc ca nu mai au loc, dar tot o sa mi-l iau la un moment dat :D. Nu scapa el de mine asa usor...

  ReplyDelete
 3. auroratoma, foarte interesant, nici n-am stiut

  ReplyDelete
 4. SPF 2 nu se prea poate numi SPF, la cum e de puternic soarele :)

  ReplyDelete
 5. Ce interesant :)
  O sa-l caut si eu, ca sunt din cluj :)

  ReplyDelete

Leave me your comment