Uleiul de cocos Mayam

By Tuesday, March 20, 2012 ,




           Sunt o mare fană a produselor Mayam, descoperite într-un magazin online care își are sediul aici, în  Cluj. O să încep prin a vă spune că uleiul ăsta de cocos miroase DEMENÈšIAL. Când l-am mirosit prima dată am gândit: îl mănânc cu linguriÈ›a. Dar noroc că pe ambalaj scrie ”uz extern!”.

       Este un ulei bun la toate. Eu îl folosesc pentru păr, ca mască, pentru că-l lasă catifelat. ÃŽl las în cap câte ore pot. ÃŽl folosesc È™i pentru ten, pentru că îl lasă la fel de catifelat ca părul; îl las să-mi hidrateze tenul o noapte întreagă, dar È™i peste zi, atunci când rămân acasă. Lasă pielea ca de bebeluÈ™. Deci credeÈ›i-mă, e mai bun ca o cremă de față, la multe capitole. BineînÈ›eles, nu mi-aÈ™ putea înlocui crema de față cu un ulei, pentru că ar fi dezastru, n-ar mai sta nimic pe ten dacă m-aÈ™ machia. Dar de bun, e minunat! Atât doar că n-are SPF :)) hai că am zis-o . ÃŽl mai folosesc È™i pentru corp din acelaÈ™i motiv ca cel de mai sus. Dar atenÈ›ie, pe ten È™i pe corp trebuie aplicat când pielea este umedă. Altfel, o să vă plângeÈ›i È™i voi de piele aspră, pentru că aÈ™a se întamplă dacă nu e aplicat pe pielea umedă. Experimentat pe mine.

          ConÈ›ine vitaminele A È™i E È™i câteva minerale. Este protector solar însă nu m-aÈ™ baza eu pe el când merg la plajă, bineînÈ›eles. Se absoarbe rapid în piele, pentru că este un ulei solid-lichid: îl topesc în palmă când vreau să-l aplic. Ceea ce îmi place È™i mai mult este faptul că este recomandat pielii sensibile a bebeluÈ™ilor iritaÈ›i de la scutece, deci pe un ten iritat ca al meu merge de minune. 



           Uleiul de cocos Mayam vine într-un recipient de 100 gr cu deschidere largă care, dacă am stat È™i m-am gândit, chiar e practic. Dacă vreau să mă dau pe ten È™i pe tot corpul cu ulei, scot din recipient atâta produs cât vreau să folosesc, nu îl pun lângă o sursă de căldură, să se topească, pe tot. L-am luat cu 15 lei de pe kzarinne.ro. Dacă sunteÈ›i din Cluj, puteÈ›i ridica personal produsele, aÈ™a că scăpaÈ›i de taxele poÈ™tale.

Voi l-ați folosit? Dacă da, cum vi s-a părut?
K.

You Might Also Like

6 comentarii

  1. Da, l-am folosit si eu pe acesta de la Mayam, dar l-am inlocuit pe parcurs cu uleiul de cocos de pe iherb.com si cu cel din DM. Au aceeasi calitate si preturi mult mai mici (24 de lei-400 de grame pe iherb, iar in dm 22 de lei borcanul de 250 grame).

    ReplyDelete
  2. Vreau si eu de cocos, am tot vazut marca asta pe mai multe bloguri. Momentan am atatea creme, uleiuri etc ca nu mai au loc, dar tot o sa mi-l iau la un moment dat :D. Nu scapa el de mine asa usor...

    ReplyDelete
  3. auroratoma, foarte interesant, nici n-am stiut

    ReplyDelete
  4. SPF 2 nu se prea poate numi SPF, la cum e de puternic soarele :)

    ReplyDelete
  5. Ce interesant :)
    O sa-l caut si eu, ca sunt din cluj :)

    ReplyDelete

Leave me your comment