Rutina mea de ingrijire a parului degradat, Update

By Friday, October 30, 2015 ,

Mi-am schimbat rutina de ingrijire a parului de aproximativ 3 sau 4 luni pentru ca ceva nu mergea. In ultima postare de genul asta de aici, va povesteam ca rutina mea de ingrijire se bazeaza pe hidratarea parului, lucru care nu s-a schimbat dar am preferat sa gandesc pe termen lung si astfel am schimbat cateva din produsele cheie pe care deja le foloseam. 

Unul din aceste produse este chiar samponul. Multa vreme m-am mintit pe mine insami si m-am convins ca e in regula sa folosesc sampoane cu sulfati, majoritatea drugstore, care in final imi uscau parul, ceea ce ma impingea mereu sa caut variante de masti/balsamuri/serumuri leave-in ca sa readuc hidratare in firul de par. Tot procesul asta m-a costat bani, mai multi decat trebuia de fapt. Astfel am ajuns sa folosesc acum cateva luni pentru prima oara samponul non spumant Yves Rocher, caruia i-am ramas fidela pana in momentul de fata. Cu siguranta raman tot la varianta aceasta, deoarece am observat o multime de beneficii aduse parului.

In primul rand, este un produs care curata foarte bine dar nu este agresiv cu parul, in sensul ca nu il usca. Acesta mi se pare cel mai bun lucru la acest sampon, deoarece de aici lucrurile sunt simple. Folosesc o cantitate mai mare de produs la o spalare, dar asta nu este un lucru deranjat deoarece samponez parul doar o data si aia se intampla o singura zi pe saptamana.

Urmatorul pas in rutina de ingrijire este balsamul/masca. Momentan folosesc masca cu placenta de la Kallos. O am tot de cand am si samponul Yves Rocher, deci e foarte spornica si isi face treaba bine. Cand o voi termina, vreau sa incerc din nou balsamul Garnier cu avocado si unt de shea, presimt ca o sa imi placa la fel de mult ca in trecut. Masca de la Kallos o las sa actioneze cateva minute, dupa care clatesc parul si il las sa stea in prosop cateva minute.

In continuare, dupa ce apa s-a mai absorbit, aplic laptele protector Kerastase Nectar Thermique care imi place la fel de mult si o sa-l folosesc pana il termin pentru ca are valabilitate 24 de luni. Nu o sa-l recumpar pentru ca deja parul meu e intr-o stare mult mai buna datorita ingrijirii acordate si presimt ca odata ce scap de portiunea de par vopsita/agresata chimic lucrurile o sa fie si mai bune. Dupa Kerastase, aplic o pompita de ulei Avon Moroccan Oil care-mi place destul de mult pentru un ulei de par. Ma ajuta mult in procesul de uscare a parului folosind peria si uscatorul de par. Imi lasa parul catifelat si stralucitor. Pentru zilele 6-7 post spalare, folosesc un sampon uscat Batiste. Preferintele mele variaza aici, mi-au placut toate cele incercate pana acum, insa voi recumpara varianta Original.

Am decis in urma cu cateva luni sa nu ma mai vopsesc deloc pe par. Credeti-ma ca ajung sa imi ador culoarea naturala de care am fugit atatia ani. Cand vad ce bine arata parul meu natural, nevopsit, zau ca imi doresc si mai mult sa scap de portiunea vopsita cat mai repede. In acest sens, iau capsule cu ulei de peste de cateva luni, cu mici pauze. Am luat si doua cutii de Forcapil si vitamine si minerale care sa-mi ajute intreg organismul, nu doar parul. Beau minim 2 litri de apa pe zi. Cred ca si aspectele acestea au contribuit la starea in care se afla parul meu in prezent.

Nu am renuntat la doua lucruri care-mi ameninta eforturile: uscatorul de par si placa de par. Asta si din cauza ca mi-am schimbat tunsoarea, dar si datorita faptului ca dupa ce l-am agresat atat, parul s-a revoltat prin faptul ca nu mai sta nici cret, nici ondulat, astfel ca indreptarea lui e o masura necesara. Treaba asta o fac o data pe saptamana, in ziua in care il si spal.

Voi ce metode abordati pentru ingrijirea parului?
Lasati-mi comentariile voastre jos :D

You Might Also Like

8 comentarii

  1. Foarte dragut articolul tau! Trebuie sa recunosc ca nici eu nu pot renunta la ustensilele de styling care din pacate distrug parul..totusi, imi place sa folosesc uleiul de cocos pentru regenerare si mai multa stralucire! Face minuni! :D
    Kisses:*
    www.pinsandbrushes.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos :* am folosit și eu uleiul de cocos multi ani, însă acest șampon de la Yves Rocher nu știu dacă ar putea sa îl îndepărteze de pe par, tocmai de aceea sunt ezitanta :D

      Delete
  2. Și eu vreau să renunț la vopsit, mai ales că mă vopsesc ton pe ton și nu prea are sens ce fac.
    La mine rezultate bune au dat vitamina C, consumată zilnic, și produsele de protectie termica de la CHI. Folosesc placa de păr cam de 2 ori pe săptămână, părul meu și-a pierdut și el forma și nu e suficient de lung pentru a-l purta așa, wavy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am încercat produsele Chi, m-a bătut gândul într-o vreme, dar nu m-am aventurat sa încerc vreunul. La fel e și al meu acum, prea scurt să-l port wavy dacă chiar m-aș chinui să-l aranjez puțin, dar cum nu o fac niciodată și nu îmi mai place asa, îl port drept. M-am obișnuit oricum sa îl port asa și nu mi se pare deloc degradat ceea ce ma surprinde.

      Delete
  3. chiar vroiam sa citesc pareri despre noul sampon Yves Rocher.,Pentru ca si eu as renunta la sampoanele cu sulfati, trebuie sa mai vad daca produsele de la Himalaya au sulfati, caci folosisem o data un sampon de la ei si era foarte gentil cu parul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu rețin dacă șampoanele Himalaya au sulfati, și eu le-am cautat într-o vreme, dar am dat de Yves Rocher și mi-a plăcut mult. Sper sa găsești ce cauți, iar dacă nu, Yves Rocher e întotdeauna o alternativa foarte buna :*

      Delete
  4. Sa stii ca nu folosesc produse de par speciale...in afara de sampon, balsam, o masca saptamanal...uneori putin ulei la varfuri...insa nimic mai mult! Si sunt multumita de cum arata! Faza este ca nu il agresez cu placa sau ondulator... mai rarut, ca nu am chef de multe ori...dureaza ceva mai mult de 30 de minute. Si nici nu il am vopsit, fire despicate nu am....fetele de la coafor mereu se mira de parul meu! <3
    Asa ca...si eu trebuie sa ma mandresc cu el! :D

    ReplyDelete
  5. Asta e foarte tare :)))) stiu ca o rutina de ingrijire cat mai simpla, bazata pe produse cat mai simplu formulate (sau naturale) au cele mai bune efecte. Am pus deoparte placa si uscatorul de cateva zile si imi place mult cum arata si fara ajutor termic :))

    ReplyDelete

Leave me your comment