My skincare routine

By Wednesday, August 14, 2013 , , ,

Motivul pentru care până acum nu am făcut această postare este faptul că am fost destul de inconstantă în folosirea produselor pentru ten, tocmai pentru că nu reuÈ™eam să găsesc acele produse care să mi se potrivească È™i le schimbam destul de des. Astfel, se fac câțiva ani de când tot testez È™i abia acum pot să spun că am reuÈ™it să-mi creez o rutină de îngrijire a tenului care mi se potriveÈ™te perfect È™i pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Cred că subiectul ”îngrijirea tenului” este unul destul de sensibil pentru că ce mi se potriveÈ™te mie poate vouă nu vi se potriveÈ™te È™i invers. Cu toate acestea, veÈ›i observa È™i voi că rutina mea este formată din produse mai ieftine È™i altele mai scumpe, însă nu preÈ›ul contează până la urmă, ci efectele celor folosite asupra tenului.
 De-a lungul timpului am constatat că tenul meu se împacă bine cu formulele uÈ™oare, non-comedogene, mai ales pentru că tenul meu are tendinÈ›a de a se încărca foarte repede dacă folosesc produse prost formulate sau comedogene. Ca să evit problemele, mă È›in de vreo 1-2 ani de crema Sensitia de la Iwostin, care mi se pare ideală pentru tenurile precum al meu. Are o formulă care îi permite să se absoarbă rapid în piele, conÈ›ine vitamina E È™i ulei de struguri È™i este perfectă È™i pentru cele mai sensibile tenuri. Nu sunt la primul tub de cremă, aÈ™a că relaÈ›ia noastră are ceva vechime. Costă 30 de lei.
Despre serul Caudalie v-am mai vorbit și aici, îl folosesc peste zi sub crema de la Olay. Am constatat că formulele cremelor Olay îmi sunt cele mai potrivite, motiv pentru care orice aș face tot la ele mă întorc. Am folosit multă vreme fluidul pentru ten mixt/gras de la Olay, dar aceasta pe care o am acum mi se pare mult mai potrivită pentru tenul meu (mixt cu tendințe de uscare) și unde mai pun că este și ieftină. Pot să spun că este crema mea de față preferată și mă înțeleg minunat cu ea de câteva luni de zile.
 Pentru partea de tonifiere, folosesc de câțiva ani de zile tonicul Garnier Essentials. Este singurul în care am încredere, deÈ™i nu pot să spun ca are nu È™tiu ce efecte miraculoase asupra tenului. ÃŽl folosesc ca să dau jos ce rămâne pe ten după ce folosesc unul din produsele de mai jos. Apa de trandafiri o ador, miroase frumos, e uÈ™or hidratantă È™i mai ales îmi calmează tenul foarte bine. Avusesem un episod foarte urât pe frunte, acum câteva luni de zile È™i dacă nu aveam apa de trandafiri....era mult mai rău.
 Gelul de curățare este, pentru mine, un produs indispensabil. Cum nu folosesc 1-2 zile gel de curățare, cum deja îmi apar coÈ™uri È™i puncte negre. Gelul de curățare Bioten cu miere È™i arnica l-am mai folosit acum câțiva ani de zile È™i am avut încredere să-l recumpăr È™i acum, după ce Bioderma Sebium È™i-a dat ultima picătură.
Produsul 3 în 1 de la Garnier îl folosesc tot așa, de câțiva ani de zile, doar pe post de scrub și mi se pare demențial. Curăță atât de bine tenul, încât nu aș putea concepe să nu îl mai folosesc vreodată. Am auzit despre el la Anda Zelenca, prietena noastră și da, îmi place mult! Îl folosesc o dată la 2-3 zile, pentru că numai așa reușesc să îmi mențin tenul curat.
Cleanance K de la Avene o folosesc de 1-2 ori pe săptămână, un review complet puteți găsi aici. Mai folosesc în continuare și măștile Chantelle, dar cele cu nămol, despre care puteți citi aici.
Pentru demachiere folosesc de vreun an de zile Byphasse Lapte Demachiant, care îmi ajunge o grămadă de vreme, chiar și în condițiile în care îl folosesc și pe fetele de la machiat. Bifazicul Balea este încă un produs fără de care nu aș putea să stau, demachiază machiajul ochilor perfect, fără iritații, fără frecat, rapid.

Pe lângă toate acestea, o mare atenție o acord zonei ochilor unde folosesc zilnic, seara:
- ulei de argan pur
- ulei de cocos
- ulei din sâmburi de struguri
- ulei de avocado

Deocamdată, aceasta este rutina mea de îngrijire a tenului. Bineînțeles că am tânjit și eu la produse scumpe care să-mi facă tenul perfect, însă credeți-mă pe cuvânt că tenul meu nu a arătat niciodată mai bine ca acum. După cum puteți observa, majoritatea produselor le găsiți în magazine la prețuri sub 30 de lei. Ideea e ca fiecare ten să primească ce are nevoie și ce i se potrivește. Voi ce produse folosiți și mai ales, cum vi se par cele pe care le folosesc eu? Aștept răspunsurile voastre în secțiunea comentarii.

Love 

You Might Also Like

5 comentarii

  1. ai un ten foarte frumos, imi place rutina ta de ingrijire


    http://gya-make-up.blogspot.ro

    ReplyDelete
  2. Folosesc si eu gelul de curatare de la Elmiplant, mi se potriveste de minune! Chiar m-ai facut curioasa si vreau s aincerc apa de trandafiri si crema de la Iwostin :)

    ReplyDelete
  3. Musai sa le incerci :D Sunt sigura ca o sa-ti placa

    ReplyDelete
  4. GREAT PRODUCT
    http://www.kissyaustralia.com/formal-dresses-adelaide

    ReplyDelete

Leave me your comment