Noutati in rutina de ingrijire a parului

By Friday, December 18, 2015 , ,

In ultimele luni, parul meu a inceput sa arate si sa se simta din ce in ce mai bine. Drept urmare, am vrut sa merg pe acelasi drum si sa fac mici modificari care sa il ajute si mai mult, asa ca am ales atent cateva produse despre care am citit numai de bine.

De vreo doua luni m-am tuns si am scapat de partea vopsita inchis la culoare, lucru care m-a bucurat enorm. De atunci, m-am mai vopsit de doua ori cu o vopsea fara amoniac, L'Oreal Casting Creme Gloss 10.1, ca sa il deschid la culoare. Am ramas placut surprinsa de faptul ca parul nu si-a modificat textura, ca si-a pastrat luciul si per total are un aspect foarte placut.

Asa ca de vreo cateva saptamani am inceput sa testez iar tehnica co wash, de data aceasta mult mai bine inspirata si mult mai bine documentata decat in trecut. Am comandat de pe site-ul cosmeticepenet.com un balsam Tresemme din gama Vibrant Naturals pe care l-am folosit de doua ori pe saptamana ca sa imi spal parul cu el. Rezultatele, dupa aceasta perioada, sunt excelente. Nu ma mai confrunt cu par uscat sau lipsit de stralucire, nu ma mai confrunt cu mancarimi ale scalpului, parul are luciu, pare sanatos si nu miroase urat dupa 2-3 zile post spalare niciodata. Drept urmare, tehnica co wash e una pe care o sa continui sa o folosesc si imi place mult balsamul Tresemme pentru acest lucru. 

Dat fiind faptul ca am scurtat destul de tare parul si ca am cam depasit perioada in care il purtam ondulat (acum il intind iarasi). nu imi place deloc ca e asa scurt. Mi-am cumparat un ulei de ricin (am uitat sa il pozez) pe care vreau sa il aplic peste noapte, minim o data pe saptamana, printr-un masaj pe scalp. Sper sa reusesc astfel sa stimulez cresterea parului si sa depasesc actuala lungime a lui care nu cred ca ma reprezinta deloc.

Dat fiind faptul ca vreau sa aplic destul de des uleiul de ricin si ca acesta e putin mai greu de indepartat, am luat un sampon de la Aussie din gama Take the Heat, tot de pe cosmeticepenet.com. Radu m-a ajutat foarte mult de fiecare data cand am dat o comanda pe site-ul lui sau am avut intrebari de orice fel despre produse, plus ca intotdeauna mi-a trimis produsele foarte repede. Inca nu am incercat samponul, asa ca sunt destul de curioasa cum e. Am citit mult pareri incurajatoare despre el, sper sa fie intr-adevar bun si mai bland decat restul sampoanelor din comert. Oricum, dupa ce voi sampona, o sa reaplic balsamul Tresemme ca si co wash, e o metoda la care sigur nu renunt curand.

Uleiul Chi Silk Infusion l-am luat mai mult din dorinta de a-l incerca, dar si pentru ca am ramas fara protectie termica dupa ce m-am trezit ca laptele Kerastase Nectar Thermique a expirat. Oricum imi doream de cativa ani sa il testez, asa ca am zis ca e momentul prielnic sa o fac. Nu ma astept neaparat sa faca minuni, dar ma astept sa imi protejeze cat de cat parul, sa il lase matasos si sa il pot aranja cu usurinta. L-am luat de pe eMAG si am apucat sa il folosesc doar o data. Ca prima impresie, imi place mult! Desi am facut o greseala si in unele zone am aplicat ceva mai mult produs decat era necesar, am remarcat ca parul per ansamblu s-a aranjat foarte frumos inca din etapa in care l-am uscat cu peria si uscatorul de par, astfel ca placa de par nu a fost necesara, doar un pas suplimentar pe care l-am facut totusi ca asa mi-e obiceiul. Desi multe din voi spuneati ca nu va place parfumul lui barbatesc, eu una il ador! Nu numai ca parul miroase frumos, dar e atat de fin la atingere. Ma uit in oglinda si parca tocmai am iesit de la coafor, atat de frumos mi s-a asezat parul!

Mi-am promis si ca o sa ma tin de mastile homemade cu sfintenie. In ultimele luni, mi-am mai facut masti cu ulei de cocos, dar vreau sa ma pun serios pe treaba asa ca voi incepe sa testez masca cu ou, ulei de masline si vitamina A. 

Voi ati incercat vreunul din aceste produse?
Ce tips-uri aveti pentru cresterea parului?

You Might Also Like

4 comentarii

  1. pentru cresterea parului la mine functioneaza metoda masajului capilar cu capul tinut in jos ca sa se stimuleze cresterea firului de par.Si chiar daca nu ma masam asa de des pe cat se cere efectele nu s-au lasat asteptate..chiar a crescut mai repede

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi amintesc ca am incercat si eu metoda asta mai demult, dar nu mai stiu ce rezultate am avut. O sa o incerc iar, multumesc pt sfat!

      Delete
  2. incearca in loc de ulei de ricin pe cel de cocos, nu ramane deloc gras!

    ReplyDelete

Leave me your comment