Sa vorbim despre...frumusete si ingrijire

By Sunday, February 13, 2011

Salut!

   Azi va propun sa discutam despre frumusete si ingrijire. Cand spun frumusete, nu ma refer la machiaj, ci la  frumusetea naturala a fiecareia dintre noi, fara machiaj, fara nimic. O sa va spun si cum ma ingrijesc eu, ce produse folosesc ( doar cele care-mi plac cel mai mult ), atat pentru ten, cat si pentru altele:)

  Sa vorbim despre...ingrijirea tenului!

Fiecare din noi are un anumit ritual de ingrijire a tenului, fiecare foloseste produse care ii sunt potrivite. La acest capitol, pot sa afirm cu toata sinceritatea ca cel mai bun produs de ingrijire a tenului pe care l-am incercat vreodata este....apa termala! Sincer, nu stiu cum am trait pana acum fara apa termala. Acest produs de ingrijire (imi place sa il numesc asa) rezolva toate problemele tenului sensibil: iritatii, inroseli, chiar si cosuri. De cand o folosesc, tenul meu arata vizibil mai bine si se simte mult mai bine. Nu as renunta la apa termala pentru nimic in lume, nici  daca as ramane fara farduri, rimeluri, oje sau rujuri...sper totusi sa nu fiu in situatia asta vreodata:D Folosesc deocamdata apa termala Avene, dar probabil voi mai incerca si de la alte firme.

   Let's talk about hair!
Parul este "podoaba" fiecarei fete, nu degeaba i se spune "podoaba capilara". Un par frumos face totul, tocmai de aceea trebuie sa-l ingrijim cu diverse produse si prin diverse tehnici ( precum uscatul parului cu uscatorul tinut de la distanta, ca sa nu il ardem ). Eu personal nu folosesc multe produse pentru ingrijirea parului. Singurele produse pe care le folosesc de o vreme indelungata si care sunt nelipsite din baia mea sunt masca de par de la Schwarzkopf si spray-ul care se poate aplica pe parul umed sau uscat, ambele din gama Oil Nutritive ( ideale pentru parul ondulat sau cret, ca al meu ).

   Sa vorbim despre...
1. Uleiul de ricin - este extrem de folositor pentru gene, sprancene, pentru par. Regenereaza, indeseste, ajuta la cresterea firului de par. Este un ulei pe care l-am folosit doar pentru sprancene si gene. Momentan am reluat tratamentul cu ulei de ricin, pentru gene, de vreo o luna de zile. Il aplic seara sau oricand stiu ca nu am de iesit nicaieri, cu o periuta de rimel curata sau cu un betisor pentru urechi. Nu mai vreau gene care-mi intra in ochi din cauza ca imi cad,  cand imi e lumea mai draga. Ieftin si bun!

2. Uleiul de masline - extrem de benefic pentru corp si piele. S-a dovedit ca, consumul de ulei de masline ca aliment, incetineste procesul de aparitie a ridurilor (vezi femeile din Italia, care sunt mari consumatoare de ulei de masline). De asemenea, aplicat pe piele, hidrateaza, mentine elasticitatea si da stralucire pielii. Folosit in masajele anticelulitice, impreuna cu zatul de cafea, are efecte bune. Momentan il folosesc atat in alimentatie, cat si pe piele, pentru a hidrata zona din jurul ochilor, atat de predispusa aparitiei ridurilor, pentru a-mi hidrata si catifela buzele, ca demachiant... in fine, este foarte bun!

3. Uleiul de bebelusi - este un produs care, folosit impreuna cu sarea de masa - de exemplu, poate fi utilizat in procedeele de peeling. De asemenea, aplicat pe pielea umeda (vara mai ales), o catifeleaza si o face atat de frumoasa ca pielea unui bebelus:)

Cam atat pentru azi. Voi ce alte produse folositi?

Va pup,

  

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Si eu folosesc ulei de ricin, este nemaipomenit, nu as putea sta fara el in casa.Ulei de bebelusi folosesc mai ales vara cand mi se pare ca pielea are mai multa nevoie de hidratare.Pupici!

    ReplyDelete
  2. Si eu folosesc ulei de masline si ulei de ricin.
    Pentru par folosesc lotiune cu petroleum si ulei de ricin.
    Apa termala imi place si mie mult,momentan folosesc La Roche Posay,dar cred ca o sa incerc Avene.Lotiunea micelara Bioderma a facut minuni in cazul tenului meu mixt.
    Eu folosesc si o crema cu pathenol ,se numeste panthenol forte 6% e super buna ,ieftina si imi regenereaza tenul.
    Acum m-am indragostit recent de produsele Dr Haushka,am doar un cleaneser de la ei,dar cu siguranta voi mai testa si alte produse de la ei.Sunt destul de scumpele,dar cel putin cleaneser ul asta e super :imi curata tenul in profunzime,mi-l arata mai fresh si curat ca nici un alt produs.
    Pupici!

    ReplyDelete
  3. si eu mai folosesc ulei de ricin pentru sprancene ca sa creasca mai repede atunci cand vreau sa le dau o noua forma! :*

    ReplyDelete

Leave me your comment